måndag 9 maj 2011

Bröd med Svecia

Här kommer receptet på det fantastiskt goda brödet med Svecia ost i, som passar jättebra på buffén, till soppan, salladen, eller bara som det är! Det introducerades för mig när vi var på kalaset för Henry och bror och F bjöd på det. Det är dessutom väldigt lättbakat, bara man har lite tid på sig.

2 st bröd

  • 5 dl kallt vatten
  • 25g jäst
  • 800g dinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • 150g Kvibille lagrad Svecia
Gör så här:
Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig i ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa över natten, minst 8 timmar. 
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till 2 kransar på bakplåtspapper på en plåt. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 25-30 min.




Receptet kommer från Arla köket! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar