2 st bröd
- 5 dl kallt vatten
- 25g jäst
- 800g dinkelmjöl
- 1 msk salt
- 150g Kvibille lagrad Svecia
Gör så här:
Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig i ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa över natten, minst 8 timmar.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till 2 kransar på bakplåtspapper på en plåt. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 25-30 min.
Receptet kommer från Arla köket!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar